L’Aeroport del Prat mira a Àsia

La instal·lació catalana assolirà, aquest 2023, el mateix nombre de connexions amb Àsia que abans de la pandèmia.

bcnairportnews
3 min readJul 21, 2023
Un avió d’Air China a l’aeroport del Prat. Foto via El Llobregat.

El mercat Asiàtic ha estat dels últims a recuperar-se després de la pandèmia de la COVID-19 que va capgirar tota la indústria de l’aviació. Quan la majoria de les companyies i rutes Americanes ja havien tornat (incloent-hi algunes de noves) les rutes a Àsia seguien, en la major part, suspeses indefinidament. Tot i això, sembla que aquesta tendència ja ha canviat i els vols a Àsia ja comencen a tornar (i ho fan amb força).

Començant per l’Orient Mitjà, sempre parlant del llarg radi, l’aeroport està connectat amb 4 destinacions: Dubai, Abu Dhabi, Doha i Jeddah. Això representa una destinació més que abans de la pandèmia (Jeddah) i també una aerolínia nova (Saudia). Malgrat això, pel que fa a freqüències i capacitat oferida, seguim per darrere del 2019. Doha, amb Qatar Airways, tindrà aquest 2023 un màxim de 16 vols setmanals (vs 21 el 2019), Dubai en tindrà 14 (vs 21 el 2019) i Abu Dhabi, amb Etihad, en tindrà 7, essent l’única que es manté igual en comparació al 2019.

Comparació de les operatives de llarg radi del 2019 i 2023 a l’Orient Mitjà — Elaboració pròpia.

Seguint cap a l’Est, Singapur, de la mà de Singapore Airlines, s’opera aquest estiu amb un total de 7 vols setmanals (2 directes i 5 via Milà MXP), el que suposa un record de freqüències en aquesta ruta. Cal dir, però, que un cop s’acabi l’estiu, la companyia tornarà al 5 vols setmanals via Milà.

Una altra recuperació recent ha estat Pequín de la mà d’Air China, que ja s’opera des del passat mes de juny amb 3 vols setmanals. Aquesta ruta, clau en el mapa de destinacions intercontinentals des del Prat, ha estat 3 anys sense operar-se. Per altra banda, Shanghai, que també s’operava per Air China abans de la pandèmia encara s’ha de recuperar.

Un avió de Singapore Airlines a la T1 de l’aeroport de Barcelona.

Seúl va ser, en canvi, un dels primers mercats Asiàtics en recuperar-se des de l’aeròdrom català. En l’actualitat, Korean Air opera 4 vols setmanals en la ruta mentre que Asiana Airlines ho fa amb 3. A més, a partir del mes de setembre s’hi incorporarà Air Premia, una start up coreana que oferirà 2 vols setmanals a partir del dia 11, això sí, en modalitat xàrter.

Finalment, completant el llistat de destinacions Asiàtiques a Barcelona, hi trobem Shenzhen, destinació inèdita pel Prat i que s’operarà de la mà de Shenzhen Airlines a partir de finals del mes d’agost. Val a dir també que en l’actualitat aquesta companyia només opera vols a Londres-Heathrow en el continent Europeu.

Un avió de Korean Air davant de la torre de control del Prat. Foto via Avionizados.

A més, tot sembla indicar que aquesta bona tendència es mantindrà el 2024, amb el compte de Twitter aeroinfobcn havent anunciat que Cathay Pacific recuperarà la ruta entre Hong Kong i Barcelona a partir del mes de març de l’any vinent.

Entre les possibles noves entrades hi hauria Shanghai, que seria el següent pas natural per a Air China en cas que la ruta a Pequín funcionés segons les seves expectatives. També Taipei, a Taiwan, que podria venir de la mà d’Eva Air o de la mà de China Airlines. Una altra ruta molt esperada seria la ruta Barcelona-Tokyo, que porta essent reclamada per diversos sectors empresarials catalans durant molt de temps.

Rutes i freqüències setmanals a l’Àsia Llunyana des de Barcelona aquest 2023.

--

--

bcnairportnews

Informando sobre los ultimos acontecimientos relacionados con el aeropuerto de Barcelona-El Prat. Economía, tendencias y noticias. Español, English, Català.